Dandelion Coaching


Sommige kinderen merken zodra ze naar school gaan dat ze anders zijn. Maar wat maakt dat ze anders zijn? Ze willen toch ook spelen? En ze willen toch ook knutselen?
Hun gedachten zijn anders. Ze denken op een andere manier. Maar de omgeving begrijpt dat niet altijd en dan kan er een storm in het kind ontstaan. Boosheid, verdriet, zich een mislukking voelen of niks meer in het leven zien.

Deze kinderen hebben begeleiding nodig van kinderen en volwassenen die hun begrijpen en waar ze een vertrouwensband mee kunnen opbouwen zodat ze zichzelf weer kunnen leren kennen en op zichzelf kunnen vertrouwen.
Op dat moment gaan de sterretjes in de ogen komen en laten de zaadjes de witte paardenbloem los en kunnen ze genieten van alles om zich heen.
Ze zijn weer zichzelf en mogen stralen als sterren die aan de hemel staan.

Aan de hand van de coachvraag kunnen we kijken welke stappen we kunnen ondernemen. De vertrouwensband tussen de coach en de coachee is erg belangrijk. Daarom neem ik graag de tijd om het vertrouwen te krijgen van het kind of de volwassene.

Coaching kan overal plaats vinden. Het is vooral belangrijk dat de coachee zich op zijn/haar gemak voelt. Of dit thuis, op school, in het bos of in het zwembad is maakt niks uit.